Runojulistenäyttely – Poem Poster Exhibition

Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti (graafinen suunnittelu) sekä Tampereen Yliopisto (monikielisen viestinnän ja käännöstieteen maisteriohjelma) osallistuvat yhdessä Lahden Runomaraton 2019 -tapahtumaan

Keskusteluita-runojulistenäyttely tutkii, miten monikielinen ja monikulttuurinen runous manifestoituu typografisessa kontekstissa. Näyttelyssä pohditaan, miten tuoda eri kulttuurit yhteen ja vähentää ennakkoluuloja.

Näyttelyn runot ovat maahanmuuttajataustaisten runoilijoiden luomia, Tampereen yliopiston käännöstieteiden opiskelijoiden kääntämiä ja LAMKin Muotoiluinstituutin graafisen suunnittelun opiskelijoiden julisteeksi taittamia. 

Runoja suomennettiin kuudelta eri kieleltä (arabia, farsi, burma, hindi, venäjä, espanja), joista graafikot taittoivat alkuperäisen ja suomennoksen runojulisteiksi tutkien, miten typografia voi tukea monikulttuurista kielimaisemaa.Projektissa ovat mukana Sivuvalo ja sen pohjoismainen kattojärjestö NolitchX
Näyttelyn runoilijat ovat Kawther Abu Hani, Mohsen Emadi, Polina Kopylova, Muhaned Durubi, Vidha Saumya, Zoila Forss, Ye Yint Thet Zwe, José Luis Rico, Hamdam Zakirov ja Roxana Crisólogo.

Näyttely on nähtävissä Lahdessa 14.–16.6.2019 klo 11–19 osoitteessa Aleksanterinkatu 12, Keskustalon alakerta.