Tuli & Savu nro 90

TULISAVU
Tuli & Savu

Pelin säännöt eivät ole Suomessa kaikille samat, kuten muunkielisten kirjailijoiden asiaa edistävä Sivuvalo-projekti on tuonut esille: Kirjailijaliittoon ei ole asiaa, jos ei kirjoita suomeksi, eikä kustannussopimuksista tai palkinnoista voi paljon haaveilla. Silti monikielinen suomalainen kirjallisuus on tosiasia, ja erinomaisia runoilijoita entistä useammilta kielialueilta vaikuttaa maassamme. Tässä lehdessä julkaistaan käännösrunoja espanjaksi kirjoittavilta Roxana Crisólogolta ja Daniel Malpicalta sekä arabiaksi kirjoittavalta Muhaned Dunbarilta. Julkaisemme heidän runojaan, koska ne ovat hyviä, emme minään kiintiönä. Siksi jatkossakin toivomme yhä useampien muulla kielellä kuin suomeksi kirjoittavien kirjailijoiden lähettävän meille runojaan”.